SWB-avel


Jag bedriver målinriktad gångartsavel på hobbynivå i extremt liten skala, närmare bestämt med ett enda sto. Framtidsplanen och drömmen är att utvidga med fler ston i framtiden! Inför säsongen 2018 är Florentina utlånad till Stall TMD som förhoppningvis hittar ytterligare en gyllene hingstmatchning & får ett fint föl 2019.

Florentina D
f.2010
Firenze-Dream of Heidelberg II

Jag köpte Florentina som ettåring med vision om att matcha henne mot unghästchampionat och vidare ut i sporten. Strax efter att hon fyllt 4 år upptäckte vi en skada i ryggen som innebar att hennes dressyrkarriär var över innan den ens hade börjat. Skadan är orsakad av yttre trauma och förutom den är hon helt friröntgad med fina plåtar från topp till tå.

Förutom fölbedömning 2010 med 80% samt deltagande i fölchampionat och ett inte så spektakulärt treårstest (8 / 7 / 7,5 på gångarter) som vi i efterhand förstått att hon genomförde med sin ryggskada, hann inte Florentina prestera något på egen hand. Eftersom att jag hunnit få en uppfattning om hennes otroliga ridbarhet & andra kvalitéer vågade jag ändå testa henne i avelsboxen, trots att ursprungsplanen var att meritera henne lite mer innan det var dags.

På mödernet, som är tyskt, finns bara klass 1 och tävlingshästar i dressyr och hoppning.

Florentina D blup

Florentina har ett utomordentligt bra grundtemperament som hon med råge nedärver till sina avkommor.

 

Flawless WLT
sto f.2017
Dream Boy-Firenze

Flawless föddes med stjärnstatus! Hon har en otroligt härligt, självsäker ”här kommer jag”-attityd som inte står i motsats till att vara genomgod & vänlig utan minsta tendens att bli kaxig eller dryg. Hon kunde inte ha fått ett mer passande namn ;)

81% på fölbedömning 2017 (8 / 7,5 / 7,5 / 8,5 / 8,5)


Francis Ocean

hingst f.2015
Highcruiser-Firenze

Francis är en komplett häst; Högrest och sportig, korrekt i sin benställning, har tre trevliga gångarter och ett helt fantastiskt temperament. Det är svårt att inte charmas!

76% på fölbedömning 2015 (8 / 7 / 7 / 8 / 7,5)

 

Francis Ocean är såld till ÖDC Stables AB / Anita M. Larsson. Önskar er all lycka i framtiden!