Om mig


Jag heter Li Åsebring och är uppvuxen i Stockholmstrakten, i gedigen hästmiljö. Redan under gymnasietiden arbetade jag som hästskötare och beridare vid sidan av mina studier och satsade därefter på en karriär som unghästutbildare.

Efter att ha arbetat åt bland andra Sigrid Bergåkra och Birgitta Valette samt frilansat som unghästutbildare & beridare tog livet en ny vändning i samband med en hästolycka.

Det innebar några års studier inom event management, vilka följdes av ett antal år som produktionsassistent, producent och manager inom främst kulturbranschen. Samtidigt som jag arbetade med bland annat Bounce’s avskedsshow som fyllde Globen fem gånger om 2010 och Ambra Succis prisbelönta koregrafi till Loreens vinnande nummer i ESC 2012, projektledde & coachade jag gymnasieelever med arrangörs- och artistdrömmar på en mötesplats för äldre ungdomar.

Vid sidan av allt detta har hästarna varit ständigt närvarande som seriös hobbyverksamhet och med förhoppning om att i framtiden utveckla hobbyn till yrke igen. År 2012 blev den visionen en verklighet i och med att jag designade anatomiska träns för PS of Sweden samt i samband med det även påbörjade mina Equiopat-studier vid UPH.

Nu kombinerar jag mitt hästentreprenörskap med att jobba som projektledare och sakkunnig på en barnrättsorganisation – helt perfekt kombo, om du frågar mig!

Jag är diplomerad massageterapeut i tekniken ”Genuin svensk hästmassage” sedan juni 2013 samt certifierad Equiopat sedan juni 2014 via UPH (www.uph.se).


Övrig hästrelaterad utbildning/fortbildning:

Kinesiotape för terapeuter (Equicare/Matson Academy 2021)

Biomechanics course / Gillian Higgins (Brooksby college equestrian center 2018)

Equine Nutrition – foderlära (The University of Edinburgh 2015)

Hästtransporttör – Kompetensbevis (SLU 2014)

Säkert Hästfoder (SVA 2014)

Din väg till föl (ASVH 2012)

Specialidrott – dressyr A & B (2005-2006)