Om mig


Jag heter Li Åsebring och är uppvuxen i Södermanland, i gedigen hästmiljö. Efter att ha tillbringat mina lyckliga ponny-år på hoppbanan sadlade jag senare om till dressyr, tävlade upp till msv och jobbade extra som hästskötare och beridare vid sidan av mina gymnasiestudier. Därefter satsade jag helhjärtat på en karriär som unghästutbildare.

Efter att ha arbetat åt bland andra Sigrid Bergåkra och Birgitta Valette, samt frilansat som unghästutbildare & beridare med uppdrag från bland andra Stuteri Nådhammar, tog livet en ny vändning i samband med en hästolycka. Det innebar några års studier inom event management, vilka följdes av ett antal år som produktionsassistent, producent och manager inom kultur- och nöjesbranschen. Jag har även arbetat i många år med barn och ungas delaktighet, inflytande och jämlika förutsättningar, bland annat i det här otroliga hästrelaterade projektet.

Vid sidan av allt detta har hästarna varit ständigt närvarande som seriös hobbyverksamhet och med förhoppning om att i framtiden utveckla hobbyn till yrke igen. Den visionen blev verklighet när jag utvecklade anatomiska träns för PS of Sweden (2012-2013) och i samband med det även påbörjade mina Equiopat-studier vid UPH Education. Under den här perioden började jag också frilansa som skribent för alla de största ridsporttidningarna och gjorde allt ifrån uppdateringar om bruksprov till träningsartiklar med namnkunniga tränare och andra inspirationsreportage.

Nu har jag hittat min perfekta balans i att kombinera mitt hästentreprenörskap med att jobba som projektledare för forsknings- och utvecklingsprojekt på en barnrättsorganisation, där ett av mina ansvarsområden (2019-2021) var att metodutveckla utbildningsinsatser kopplat till trygghetsfrågor i Svenska Ridsportförbundets befintliga ledar- och tränarutbildningar. Jag tar därför numera enbart emot ett fåtal nya kunder utöver de trogna befintliga, men du är självklart varmt välkommen att höra av dig med en förfrågan om du är intresserad av ett långsiktigt samarbete. Jag utgår från södra Stockholm och Strängnäs.

Jag är diplomerad massageterapeut i tekniken ”Genuin svensk hästmassage” sedan 2013 och certifierad Equiopat sedan 2014 via UPH Education (www.uph.se). Utbildningen till Equiopat är två år lång och utvecklad i samarbete mellan erfarna terapeuter och veterinärer.

Företaget har naturligtvis ansvarsförsäkring.

Ett urval av hästrelaterad utbildning/fortbildning:

Certificate in Equine Bits and Bitting Science (NS Academy, 2023)

Hästens Beteendebiologi (SLU, 2023)

Kurs i smärtbedömning (Hästsverige, 2023)

Miljö- och rädslehantering (Lina Zachanox/Webbkurs, 2022)

Kinesiotape för terapeuter (Equicare/Matson Academy 2021)

Biomechanics course (Gillian Higgins, Brooksby college equestrian center, UK, 2018)

Equine Nutrition (The University of Edinburgh 2015)

Hästtransportör – Kompetensbevis (SLU 2014)

Säkert Hästfoder (SVA 2014)

Equiopat (UPH Education, 2012-2014)

Din väg till föl (ASVH 2012)

Specialidrott – dressyr A & B (2005-2006)